Fönsterdekor

 

Fönsterdekor kan användas för att utnyttja fönster och glaspartier till att framhäva ert varumärke och få er att synas!

Utskuren vinyl som fönsterdekor är en form av skyltning som syns mycket och är ekonomisk samt går snabbare att ta fram än många andra typer av skyltar.
Vi har bred kunskap av fönsterdekorer till exempelvis butikslokaler och kontorslokaler.

Fönsterdekorer utförs med utskuren vinyltext, logotyper och stripes samt digitaltryck som på ett effektfullt sätt kan visualisera ert varumärke, produkter och tjänster m.m. 
 
Fönsterdekor kan även innebära hel- eller delintäckning av fönster med hjälp av etsningsvinyl där glaset uppfattas som frostat samt även med digitaltryckt vinyl.
 
Fönsterdekor kan också användas som tillfällig dekor, för tillfälliga budskap eller också i väntan på ny permanent skylt.
 
Vinyler finns i en mängd olika färger, kvaliteter och med olika användningsområden.
Vinyler finns i färdiga kulörer och för att ta fram den färg som är mest likt den önskade färgen jämför man med vinylkarta och till exempel PMS-karta, då vinyler ej finns i samtliga färger. Oftast hamnar man mycket nära eller precis samma som PMS-färgen eller annan jämförelsereferens.
Vi har även möjlighet att på kort varsel ta fram vinylprover för att ni själva ska kunna jämföra vilken färg ni önskar använda.

Alla typer av vinyler kan användas för olika användningsområden och för att uppnå olika effekter. 
Läs mer under fliken om utskuren vinyltext för en mer detaljerad beskrivning av olika vinyler som finns. Utskuren vinyltext
 
Exempel på användningsområden:
 
Utskurna logotyper/texter
Texter eller logotyper/symboler skärs ut och monteras på fönster.
Vinylens färg väljs enligt önskemål och det går att kombinera olika färger och skapa skuggor eller andra effekter med flera lager vinyl i olika färger.
Observera att en logotyp eller en dekor till ett fönster i en mörk färg kan innebära att den syns sämre, särskilt dagtid och om det inte är upplyst i lokalen, eftersom man i allmänhet uppfattar glaset som mörkt. Därför kan det vara en god idé att välja en ljusare färg.
Tänk även på att en dekor som är monterad på insidan av ett glas syns något mindre men håller längre och ger ett mer exklusivt intryck. 

Etsningsvinyl som insynsskydd
En mycket populär typ av dekor/insynsskydd är så kallad frostfilm, även kallad glasetsningsvinyl, en halvt translucent vinyl som kan bearbetas på olika sätt.
Denna typ av dekor används företrädelsevis som insynsskydd i kontorslandskap, ibland kompletterad med utskurna mönster, logotyper eller texter.
Etsningsvinyl finns i många olika nyanser och kvaliteter som kan uppfattas som mer eller mindre exklusiva.
 
Digitaltryckt dekor
Det är även möjligt att täcka in fönster med digitaltryckt dekor. Detta används främst när man önskar mönster, bilder eller texter/logotyper som är tonade eller mönstrade.
Digitaltryckt fönsterdekor är väldigt effektfullt om bakgrunden är ljus. Digitaltryck kan även tas fram på vit bakgrundsfolie vilket ger tydlig grafik.
Den digitaltryckta dekoren kan också konturskäras enligt önskade former, logotyper etc.
Säkerhetsfilm
Vi har stor erfarenhet av så kallad säkerhetsfilm, som skyddar vid skadegörelse och är ett mycket effektivt skydd mot UV-ljus. Denna typ av folie är mycket lämplig att montera då man av olika anledningar kan befara att glaset kan komma att krossas.
Säkerhetsfilm finns i tre olika tjocklekar (4, 8 och 11 MIL) och ger en bättre effekt ju tjockare folien är. Dessa kallas även för olika säkerhetsklasser.
Folien är tillverkad för att monteras på insidan av fönster. Filmen är extremt kraftig och elastisk vilket gör den mycket motståndskraftig mot genomträngning, vilket bidrar till att minska risken för ”smash and grab” rån.
Filmen bidrar till ett effektivt skydd mot skador orsakade av glassplitter eftersom filmen håller ihop glasbitarna vilket minimerar påverkan på närliggande föremål.
Filmen reducerar mängden av UV-strålning markant. Detta innebär att inredning och interiör får ett effektivt skydd mot missfärgning/blekning.
 
 
 
Tillbaka till bildgalleri

 

  E-post: info@clarex.se  |  Telefon: 08-33 75 80  |  Stubbsunds gård, Stubbsundsvägen 19, 131 41 Nacka  |  Copyright © 1990 - 2024 Clarex Europa AB